Norg

De centrale ligging maakt het dorp extra aantrekkelijk. Groningen en Friesland zijn maar een paar kilometer verderop te vinden. U kunt op de fiets naar Assen (14 km) en zelfs naar Groningen is het maar 25 kilometer fietsen. Fiets over het Fochteloërveen (10 km) en u bent al in Friesland! De omgeving is veelzijdig, kleinschalig en verrassend mooi. Eigenlijk vindt u in de kop van Drenthe alle landschappen van de gehele provincie bij elkaar in een notendop. Wij maken wel eens de vergelijking met een bontgekleurde lappendeken. Wij hebben zelf wandelingen en fietstochten vanaf de camping gemaakt zodat u de mooiste plekjes ziet.

Rondom Norg zijn prachtige natuurgebieden zoals het Noordsche Veld met haar grafheuvels, de beekdalen van de Slokkert en het Oostervoortsche diep en natuurlijk Veenhuizen en het bekende Fochteloërveen waar u met een beetje geluk de kraanvogels kunt zien. Vanaf de camping wandelt u zó naar het Schillenveen, een mooi veengebied dat tegen de bosrand aan ligt. Maak vooral gebruik van onze wandelroutes door Norg en onze fietsroutes door de fraaie en veelzijdige kop van Drenthe.

Norg is een bruisend dorp vanwege de vele activiteiten en sportwedstrijden. In het bijzonder vermelden we hier 2 bijzondere evenementen: theaterfestival de Worteldagen, kleinschalig locatietheater tijdens het Pinksterweekend  (wij zijn locatiehouder) en FollyArt Norg in augustus waarbij je via een prachtige route bijzondere bouwwerken tegenkomt.