Omgeving

De centrale ligging maakt Norg extra aantrekkelijk. Enkele kilometers fietsen en u steekt al de grens over naar Groningen of Friesland. Eigenlijk vindt u in de kop van Drenthe alle landschappen van de gehele provincie bij elkaar in een notendop. Beekdal landschap, bos, hei, vennetjes, stuifduinen, dorp en es landschap, een recreatieplas, hunebedden en een  groot meer…het is er allemaal.

De Langeloërduinen is een gemengd bosgebied met stuifduinen waardoor een mooie gemarkeerde wandelroute loopt en een belevingspad voor de kinderen.  Ook rondom Norg is het heerlijk lopen.

Het Noordsche Veld, een groot heideveld met prehistoische akkertjes (Celtic Fields) en grafheuvels ligt 4 km vanaf de camping, u fietst er zó naar toe! Op ongeveer 8 kilometer afstand ligt het  bekende Fochteloërveen een uitgestrekt hoogveen gebied waar u met een beetje geluk de kraanvogels kunt spotten. Even verderop nabij Ravenswoud staat een bekende uitkijktoren, een architectonisch hoogstandje mogen we wel zeggen. Nabij Westervelde ( 3 km.) ligt het beekdalgebied  “de Slokkert” en aan de oostkant van Norg vindt u het beekdallandschap van het Oostervoortse diep.

Mooie brinkdorpen, Groningen, Assen en Drachten voor een dagje shoppen, een dag naar een waddeneiland…bekijk onze uitgebreide tips voor een dagje uit!

Richting Groningen liggen de Onlanden, een groot waterbergingsgebied met fraaie natuur en een bijzondere uitkijktoren.

Kunst en cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken: de musea, de landgoederen en het bekende dorp Veenhuizen zijn een bezoek  meer dan waard. Hunebedden vindt u in Westervelde ( 3 km) , Zeijen (7 km) en Steenbergen (6 km). Stuk voor stuk mooi gelegen. Het hunebed van Steenbergen is de grootste van de drie.

U kunt op de fiets naar Assen (de route ligt voor u klaar) en zelfs naar Groningen is het maar 25 kilometer fietsen of rijden. Wij hebben mooie fiets- en wandeltochten die u veel mooie plekjes van de omgeving laten zien en die allemaal starten op de camping.