Omgeving

De centrale ligging maakt Norg extra aantrekkelijk. Enkele kilometers fietsen en u steekt al de grens over naar Groningen of Friesland. U kunt op de fiets naar Assen (de route ligt voor u klaar) en zelfs naar Groningen is het maar 25 kilometer fietsen of rijden. De omgeving is veelzijdig, kleinschalig en verrassend mooi. Eigenlijk vindt u in de kop van Drenthe alle landschappen van de gehele provincie bij elkaar in een notendop. Wij maken wel eens de vergelijking met een bontgekleurde lappendeken.  Beekdal landschap, bos, hei, vennetjes, stuifduinen, dorp en es landschap, brinkdorpen, kleine stroompjes, een recreatieplas, hunebedden een  groot meer…het is er allemaal. We laten u graag alvast een paar mooie (uiteraard zelfgemaakte) plaatjes zien!

We noemen allereerst natuurlijk de Langeloërduinen. Een gemengd bos met stuifduinen waardoor een mooie gemarkeerde wandelroute loopt.  Rondom Norg is het heerlijk lopen. Natuurmonumenten heeft een op internet een wandelroute die u door het Norgerholt voert, een van de oudste bossen van Nederland. Vervolgens noemen we het Noordsche Veld, een groot heideveld met prehistoische akkertjes (Celtic Fields) en grafheuvels. Aan het Noordsche Veld grenzen de Peestermaden. Op ongeveer 8 kilometer afstand ligt het  bekende Fochteloërveen een uitgestrekt hoogveen gebied waar u met een beetje geluk de kraanvogels kunt spotten. Mooie natuur en wijdse vergezichten. Over het veengebied loopt een mooie wandeling. Even verderop nabij Ravenswoud staat een bijzondere uitkijktoren, een architectonisch hoogstandje mogen we wel zeggen. Nabij Westervelde ( 3 km.) ligt het beekdalgebied  “de Slokkert” en aan de oostkant van Norg vindt u het beekdallandschap van het Oostervoortse diep.

Richting Groningen liggen de Onlanden. De in 2009 gekozen naam dankt het gebied aan de combinatie van grootschalige natuurontwikkeling en grootschalige waterberging waardoor een deel van het gebied weer onland wordt. Het ambtelijk credo voor het project luidt dan ook “Natte natuur voor droge voeten”.

Hunebedden vindt u in Westervelde ( 3 km) , Zeijen (7 km) en Steenbergen (6 km). Stuk voor stuk mooi gelegen. Het hunebed van Steenbergen is de grootste van de drie.

Wij hebben mooie fietstochten die u veel mooie plekjes van de omgeving laten zien en die allemaal starten op de camping.