Fiets- en wandelroutes

Verken de verrassende omgeving rond de camping wandelend of op de fiets.

De kop van Drenthe is bij uitstek geschikt om wandelend of fietsend te verkennen. Om iedere hoek schuilt weer een nieuw uitzicht. Dat weten wij als geen ander en we willen onze mooie omgeving graag aan u laten zien. Niet alleen door een paar mooie foto’s maar door zelf de routes te maken! Zo kunt u een heerlijke fietsvakantie in Drenthe beleven.

Rondom Norg kunt u heerlijk wandelen. Wij hebben zelf meegewerkt aan het boekje “Norg te voet” dus we zijn redelijk op de hoogte van de wandelpaden in de omgeving. Tien prachtige wandelingen rondom Norg die allemaal starten vanaf de middeleeuwse kerk.

U kunt echter ook kiezen voor onze eigen wandelroutes die starten vanaf uw kampeerplaats, gewoon lekker door het bos of juist over akkers en oude zandpaden aan de andere kant van het dorp. 

De kinderwandeling met het verhaal van Hendrik van Norg is ook erg leuk, een aantal opdrachten maken de wandeling levendig. Voor kinderen is het natuurpad van het IVN die dwars door de Langeloërduinen loopt ook zeer geschikt. De route is gemarkeerd en zit vol met spannende paadjes en hoge heuvels.

Natuurlijk kunt u bij ons de knooppuntenkaart kopen en knooppuntenroutes gaan rijden. Maar wij hebben zelf mooie routes met net dat beetje extra. Een mooi verhaal, een leuke theetuin, een schitterend gelegen vennetje, een prachtig landgoed of een stukje wonderbaarlijke historie…Prachtige schelpenpaadjes, verrassende natuurgebieden, het meest bijzondere dorp van Drenthe, het land van Ot en Sien…Elke route heeft wel iets bijzonders en u kunt ze gratis lenen.

Ben je een ATB of MTB fanaat? Op internet is een  zeer uitdagende  GPS route te downloaden rondom Norg

Tip: Drentse Fiets4daagse!

Korte maar ook veel lange afstandswandelingen in de omgeving vindt u op wandelenrondroden.nl