Dagje uit

Leuke tips voor een dagje uit:

Veenhuizen: bezoek het gevangenismuseum, neem de tijd voor het bijzondere dorp en neem een kijkje op het Fochteloërveen.

Roden: Het dorp van Ot en Sien, de tekenaar van de boekjes (Cornelis Jetses)  liet zich inspireren door Roden en omgeving en de verhalen zijn geschreven door de Drentse onderwijzer Hindericus Scheepstra. In het oude gedeelte van Roden vindt u de fraaie kerk, het Scheepstra kabinet, museum Kinderwereld en havezate Mensinge met een bijbehorend prachtig landgoed. Verder kun je in Roden prima winkelen en voor de kampeerders is er bovendien de mega grote kampeerhal de Vrijbuiter.

Leek: deze plaats ligt even over de grens in Groningen. U kunt er prima winkelen. Even verderop ligt landgoed Nienoord met het rijtuigmuseum en familiepark met zwemkasteel. U kunt daar ook gewoon een mooie wandeling maken. Het aangrenzende Leekstermeer hoort bij de gemeente Noordenveld, is het grootste meer van Drenthe en is ooit op natuurlijke wijze ontstaan in de prehistorie. Bij Cnossen kunt u een bootje huren om het Leekstermeergebied te verkennen.

Groningen: de Groningse hoofdstad ligt op 25 km rijden of fietsen vanaf de camping. Een mooie, levendige oude binnenstad met als publiekstrekkers de Martinitoren, het Groninger museum en het winkelcentrum waarbij we speciaal de Folkingestraat even noemen omdat dit een erg leuke winkelstraat is! Tip: met deze stadswandeling krijgt u een mooie indruk van de stad!

We gaan nog een stukje verder naar het Noorden voor een bezoek aan een van de waddeneilanden. Schiermonnikoog maar ook het Duitse eiland Borkum zijn vanaf de camping prima in één dag te bezoeken. Borkum is echt een buitenlands uitstapje waarbij u bij aankomst met een treintje naar de bewoonde wereld gebracht wordt. U kunt er winkelen, eindeloos aan het enorme strand lopen of een fietstocht over het eiland maken. Schiermonnikoog is prachtig en ongerept, de auto mag dan ook niet mee als u er voor één of meerdere dagen naar toe gaat.

In Drenthe is natuurlijk van alles te zien en te doen. We noemen een paar mogelijkheden.

We starten met de Wildlands voor een avontuurlijk dagje uit.
Het Hunebedcentrum in Borger voor alle informatie over de prehistorie en de hunebedden, en als u er dan toch bent: loop dan ook even het Boomkroonpad!
Herinneringskamp Westerbork voor een stuk beladen geschiedenis.
De schaapskudde op het Balloërveld is een prachtig gezicht. Op het infobord naast de schaapskooi staat waar u ze kunt vinden.
Buitencentrum Appelscha is een mooi startpunt voor een bezoek aan het Drents Friesche Wold
En vanaf de camping is het 54 km rijden naar de culturele hoofdstad van Europa: Leeuwarden! Op onze Facebookpagina geven we een korte impresssie.

En tot slot vindt u alle mogelijkheden voor een dagje uit vanaf de camping op onze eigen App of op www.kopvandrenthe.nl
Een link naar de gratis App vindt u op de homepage.