Wereld(s) erfgoed van Drenthe

U heeft de video van Drenthe vast wel voorbij zien komen de laatste tijd! Dan krijg je toch zin om naar Drenthe te gaan? De kop van Drenthe biedt allerlei wereld(s) erfgoed. Veenhuizen ligt vlakbij onze camping en heeft maar liefst meer dan 100 rijksmonumenten. Verdiep je in de historie van de paupers, bekend van het gelijknamige boek het Pauperparadijs. En bezoek de huidige bedrijven zoals bierbrouwerij Maallust of boek een bezoek aan Actief veenhuizen voor het betere klimwerk. Natuurlijk slaat u dan het Gevangenismuseum niet over!

Maar er is meer dan Veenhuizen! Norg zelf heeft een roemrijke historie van paardenmarkten. Nog altijd zijn er veel paardenevenementen waarbij het traditionele “ringsteken” niet overgeslagen wordt. Het Norgerholt is een oerbos met een prachtig gelegen vennetje. Geniet er ook een keer ‘s avonds van de zonsondergang of de Drentse mystiek…

Hunebedden, grafheuvels, fraaie landgoederen, brinkdorpen, heide, bos en beekdal…het ligt allemaal vlakbij. We laten het graag zien met onze eigen fiets- en wandelroutes. Kom kamperen in de natuur voor het echte (Kop van)Drentse oergevoel! Onze camping is ingedeeld door de natuur en je mag gaan staan zoals je wilt. Dat is best bijzonder. Ervaar het zelf!